ELLABELLA  HOMESTYLING VECKANS TEMA


Veckans tema

Veckans Tema

Nu börjar uppdateringen...

Vilat lite. Jag har inte glömt av bloggen, har bara blivit lite dålig uppdatering på senaste. Men nu sätter jag igång igen! Äntligen har jag fått mig lite jullov, men bara från skolan. Simningen däremot, ja, just nu är det hårdträning. Då är det extra skönt att sätta sig framför datorn när man kommit hem och drömma sig bort bland inspirerande bilder och möbler.

Jag börjar nu på ett annat tema. Den lilla bilden nedanför introduktions texten visar alltid veckans tema och det är bara att klicka på den. Denna veckans tema är 50-talet. Jag är nämligen helt inne i den stortens möbler, fast inte till 100%. Jag skulle inte kunna inreda mitt rum i enbart 50-tals anda... ;)

Nu skall jag först åka iväg in till stan och handla julklappar. Jag trodde att jag var ute i god tid, men jag har fortfarande 3 julklappar kvar att köpa. Börjar känna stressen... Helst när det är galet mycket folk inne i city. Men jag vet vad jag skall köpa, så jag slipper irra omkring iaf! hehe...

Blogginläggen rullar in på eftermiddagen! Det lovar jag! :)
Ha en bra dag så länge!


Inredningstidningen Hus & Hem

image125Hus & Hem. Jag som inredningstokig håller den här tidningen nära hjärtat, det är ett självklart val för mig att köpa den här tidningen.     Tidningen med stort T - då Hus & Hem firar 20 år! Jag var tvungen att köpa den extra stora tidningen och det fanns många intressanta saker med. Det är alltid lika roligt att läsa om hemma-hos-reportage med ritningar, gör det själv-idéer och härliga bilder med inspirerande inredningar. Självklart har de även konkreta råd och praktiska tips om allt från skorstenen till grinden. I det här numret hade de flera sidor med exempel på hur det blir snyggast när man hänger tavlor! Det tyckte jag var riktigt intressant, men jag är dock ingen tavelmänniska... Men det finns alltid något roligt att läsa om i den här tidningen, kommer fortsätta köpa den i all evighet ;)

Homestyling handboken

image132Homestyling handboken.
Nu har jag precis beställt den här boken från Adlibris och den hinner komma innan jul, det hoppas jag verkligen... För jag verkligen längtar att få läsa den. När vi skulle sälja farmor's lägenhet köpte vi in en stylist och jag började peppra henne med frågor om hur hon blev det och utbildning osv. Det var genom henne jag fick reda på Inne, och insåg att det var verkligen inredningsstylist jag ville bli. Innan hade jag iochförsig sett på Kanal 5's Homestyling där Jessica Hoffmann som då skrivit den här boken inredde. Så visst tror jag att den här boken kommer vara full av olika tips på intelligenta och smarta lösningar!

Stora boken om Inredning

image131

Stora boken om Inredning
Flera författare
Här finns massor av matnyttigt om inredning - från belysning och färgsättning till fönsterdekorationer och förvaring, hela tiden med fokus på att hemmet ska vara både funktionellt och estetiskt. Lärobok och inspiration i ett! Bland annat delar Vi i Villa-medarbetaren Johanna Wieslander med sig av många handfasta och kloka tips om hur man får ordning och reda hemma.

Pris cirka 350 kronor, 210 sidor


Är det någon som har den?
Jag funderar på att köpa den i julklapp till mig själv. Alltid roligt att läsa om inredning och få tips om saker och ting! Eller förresten det får nog bli som present istället, då jag redan har köpt föör många julklappar till mig själv...


Lampan kan köpas på Blocket

image130
bilder: blocket

Lampor. Hittade dessa trendiga pendellampor tillverkade av glasfiber eller rep-sisal på Blocket. Det är faktiskt inte så svårt att göra liknande själv, de kanske inte hålller i evigheter men jag har gjort detta...

Man behöver: garn/nått snöre - tapetklister - en ballong... Man blåster upp ballongen stryker över ett tjockt lager tapetklister och sedan snurrar man garnet runt ballongen, låter det stelna i en vecka - samtidigt som ballongen troligtvis kommer bli mindre... Haha, detta gjorde jag i förskolan (alltså för 13 år sedan och jag kommer inte riktigt ihåg hur man gjorde exakt...) och trådballongen höll i flera år.. Synd att jag inte har kvar den, kunde visat er annars :) Det blir precis som lampan på bilderna ovan.

Badrummet

image129

Badkar. Inte min stil, men det här var också inspirerande, fast jag är tveksam om det är så bra att ha en matta under badkaret... Annars är jag helt förtjust i ljusstaken och tapeten på bilden. Detta är tyvärr ännu en bild jag inte vet vart den kommer ifrån, jag skall bättra mig!...

Badrummet

image117
bild: viivilla

Badkar. Duschar i all ära, men ingen dusch i världen kan ge samma njutning som ett skönt bad. Jag drömmer om ett stort och lyxigt badkar och detta fristående badkar från italienska Boffi är riktigt snyggt. Det har en ren och tidlös form i solid natursten...

Diskbänk

 
image203
Diskbänk

Jag hittade bilden i en annan inredningsblogg tyvärr så jag vet inte vart man kan hitta den. Kanske är det någon som har kommit på den alldeles själv... I vilket fall som helst är det riktigt riktigt snyggt gjort! En idé att lägga på minnet när man har sin egen köksbänk sedan... Visst är den cool!

Romantisk förändring

image128

Jag har för mycket fritid.
Jag gjorde ett försök till att få fram den stilen som har varit veckans tema - romantisk atmosfär... Jag lyckades inte så bra, haha... Men det var värt ett försök och jag hade kul samtidigt, har bytt tillbaka till "före" stilen igen, blir nog bäst så... Men snart förändras det igen, julpyntet skall fram vilken minut som helst! :]

Detta förändrades:
- Vitt lakan över soffan
- Vit duk över bordet

- Kuddar & filtar

- Bytte lampskärm

- Ändrade prydnadssakerna
- Krukväxt


Sovrum

image126
bild: ellen mio

Nu skall jag nana..
God natt!

Bygg ett våningskakfat

Torsdagar 20.30 på 4+ "Mera Inredning"

Jag fullkompligt älskade programmet Mera Inredning, som gick på TV4+. I ett avsnitt gjorde de en brittisk te-hörna. Det var så fiffiga saker de gjorde den kvällen, bl a ett våningskakfat. Länge hade jag letat efter ett billigt och fint o fungerade våningskakfat, men där jag hade hittat några, var de alldeles för dyra... Har tänkt bygga ett själv och så gjorde de ett sådant i programmet, är inte det ödet så säg..

1. Köp en gängstav hos din järnhandlare och mät upp höjden efter antal fat du vill ha. Såga sedan av staven med en järnsåg.
2. Använd ett vattenledningsrör som din gängstav får plats i. Såga sedan isär röret efter önskad längd mellan faten.
3. Mät ut mittpunkten på faten med en tumstock.
4. Såga ett hål med en metallborr. Men håll i faten väldigt hårt, annars blir det trubbel. Använd en tving om du är svag.
5. Sätt en mutter längst ned på gängstaven, placera fatet på staven, på med en ny mutter, på med röret osv till dess att du är klar.
6. Sätt en liten träknopp högst upp och och måla den om du vill.
7. För att få stabilitet på våningskakfatet limmar du fast muttrar på det understa fatet.

Soffklädseln

image124

Det är himla smart med avtagbar klädsel har jag upptäckt! Min Mysinge soffa från IKEA har det. Om man tröttnar kan man köpa en ny i en annan färg. Visst ser den här beige soffklädsel från La Redoute fin ut, sån man kan ha på landet, eller i en soffa man sitter ofta i.... haha.. Jag tycker det ser romantiskt lantligt ut på bilden bara :)
 
Sista dagen för temat Romantiskt lantligt för den här gången ska man kanske säga.. Kommer säkert en uppföljare någon gång i framtiden...

Åskbollen

image123Eero Aarnio formgav Åskbollen 1963.
Vit glasfiber med röd skinnklädsel, två lösa sittdynor, rund vitlackerad aluminiumfot. Fortfarande i produktion hos tyska Adelta.

Jag har aldrig förstått mig på den här typen av "stol"... Det kan väl då ändå inte vara en stol som passar alla? Nu snackar jag kroppsform - Det känns som om jag aldrig skulle få plats i den där. Min längd, jag skulle behöva kröka på min rygg så den nästan gick av. Hjälpes.. Men man kan ju inte sluta tycka den i cool i vilket fall som helst...

Sänggavel

image122

Sänggavel
Gavel du ser på bilden är verkligen perfekt, man kan ställa tavlor, ljus, lampan, vaser... Man slipper ha saker på väggarna. Det finns liknande modeller på marknaden och jag köpte nog den billigaste av dem... Jag ville egentligen ha i någon träfärg, men den fick bli vitlackad den här gången.. Jag är helt tokig i dessa gavlar, för snygga är de!

Jag har för mig att jag köpte min gavel på Mio fast jag kommer inte riktigt ihåg, jag skall kolla upp det tills imon och då ska jag fixa fram ett par bilder på min säng och även visa upp mitt rum.

Vardagsrum

image121

Mysfaktor. Ett vardagrum jag inte skulle kunna säga nej till.

Inred rummet på internet

Funderar du på att köpa nytt till vardagsrummet men är osäker på om möblerna får plats? Nu lanserar inredningskedjan Svenska Hem tjänsten "Inred ditt rum" på sin webbplats. Där kan du skapa en tredimensionell bild av ditt vardagsrum och inreda med tapeter och möbler - utan att lyfta ett finger i verkligheten.

Jag gillar verkligen detta, att man kan skapa hur rummet kommer se ut. Jag tror IKEA hade något liknande, där kunde man göra ett kök, eller så var det någon annan sida :S ... Iallafall, kan vara värt att pröva på innan man inreder ett rum, så man slipper flytta runt på grejerna femtioelva gånger...

Mysigt med korgar

image119

image120image112
IKEA

Den här bilden gillar jag, kommer från IKEA's katalog 05-06 har jag för mig. Det som jag inspirerade mig i denna bild var himmelsängen, efter att jag såg den gjorde jag mig en egen! Det som jag också tycker om är mysigt är korgarna under sängen, riktigt bra för förvaring. Korgstolen ser även den supermysig ut, passar in bra. Liggfåtöljer ser också härliga ut. Sängbordet Noresund i bilden är en snart en klassiker, tänkte köpa mig detta, men blev aldrig så...
Riktigt fina färger annars och tapeten är rolig!

Natur ved stege

369282-116Gör en stege av natur ved.
Hitta två jämn långa pinnar, och sedan fyra eller fler jämnlånga pinnar av mindre storlek. Lägg dom två längsta brevid varandra med ett mellanrum lika långt som dom mindre pinnarna ca 40 cm, snöra ihop de små pinnarna en i taget med den stora pinnen, gärna med hampa snöre och häfta fast snöret med en häft pistol på baksidan av stegen.

Nu är stegen färdig för att hänga kläder eller filtar på eller varför inte låta en klätterväxt klättra på den?


Bilden kommer ifrån sidan [Country dreams] där de har underbara tips. Det är verkligen hur enkelt som helst, min moster byggde en liknande för några år sedan. Den har hon ute i trädgården bland växterna - och visst sjutton klättrar de! :)

Fönster med bra insyn lockar...

Jag kände så igen mig i en blogg jag läste för ett tag sedan. Hon beskrev sig själv som en fönstertittare och jag erkänner därför jag med. Jag är en riktig fönstertittare - inte så att jag står och lutar mig mot rutan och frustar utan mer går förbi fönstret en extra gång vääldigt långsamt.. Jo, det har faktiskt hänt att jag gjort detta. Jag kan nämligen inte låta bli att kolla in hur andra har det i sina fina hus! Det är nästan till omöjligt att låta bli att glutta in i ett fönster med bra insyn...

Förstår du vad jag menar? :)


En trädgård för fjärilar

Skapa en trädgård som lockar till fjärilar.
Fjärilar är ett underbart vårtecken, varför inte plantera växter som lockar till sig fjärilar i sommar? De flesta fjärilar älskar solen så se till att inte plantera växterna i skuggan. Här har du några förslag på växter som är lätt odlade och drar till sig fjärilar.

  • Vinterkyndel (satureja montana)
  • Anisiop (agastache foeniculum)
  • Temynta (monarda didyma)
  • Aubretia (aubretia x culturom)
  • Syrenbuddleja (buddleja davidii)
  • Fackelblomster (lythrum salicaria)
  • Stjärnflocka (astrantia major)
  • Isop (hyssopus officinalis)
  • Rysk martorn (eryngium planum)
  • Kärleksört (sedum telephium)
  • Kryddsalvia (salvia officinalis)
  • Kryddtimjan (thymus vulgaris)
  • Kungsmynta ( origanum vulgare)
  • Lavendel (lavandula angustifolia)
  • Rosenflockel (eupatorium purpueum)
image114

Tips på hur du undviker fler hål i väggen...

Ska du hänga upp tavlor men är inte säker på hur du vill ha dem?
För att undvika att göra fler hål i väggen än vad man behöver kan man använda papper (vanliga A4)till att sätta upp på väggen i samma storlek som tavlorna (klipp och klistra) och placera ut dem så som du tror att du vill ha dem, för att t ex se till att de inte sitter i en "klump". Nu kan du ändra dem fram och tillbaka tills du blir nöjd!

Varför har man inte tänkt på det innan? Istället har man tagit hjälp av ett par extra fyra armar... Riktigt smart idé och fler kan du läsa på sidan [Country dreams].

Vacker dekoration för trädgården

image113

Vacker dekoration för trädgården!

Vacker dekoration när du väntar gäster att t ex ställa i trädgården. Ta en hink eller stor kastrull och fyll med vatten, lägg i valfritt antal röda äpplen och flytande ljus i kastrullen/hinken. Ställ ut den på trappen, det kommer att lysa upp i höstmörkret!

Det här underbara tipset hittade jag på sidan [Country dreams].

Holländsk design

image109

image108
Bild: Gooi Design

Gooi Design. Googlade runt och plötsligt ser jag det här bordet bland bilderna. Så det var på det viset jag trillade in på Gooi Design. Jag skulle inte hejda någon om de fick för sig att skaffa fram det här soffbordet till mig ;] Snyggt!

Chilli store

image107

Chilli är en ung butikskedja med inriktning på möbler, inredningsdetaljer, textilier, glas & porslin och mycket annat. De jobbar med många kända varumärken, som blandas med spännande udda saker från hela världen som de tar in via egen import.

Så jag tipsar er om: Chilli store, i Göteborg.
En affär med möbler i skandinavisk stil.

RSS 2.0