ELLABELLA  HOMESTYLING VECKANS TEMA


Romantisk inredning

Hämta inspiration från mormors tid. För att verkligen komma igång med att inreda romantiskt behövs lite inspiration, därför har jag gjort ett litet kollage här nedanför. Att inreda med vita, slitna möbler och loppisfynd ger verkligen den rätta känslan av romantik och är mycket billigare än att köpa nya möbler. Färska blommor och pastellblommiga kuddar ger helt enkelt ett charmigt hem. Försöka att fynda på din egen vind eller någons äldre vind också. Om du inte hittar några fynd där finns det såklart fina möbler lite överallt. På Aftonbladet kan man läsa om hur några inredare fick 1 500 kronor och för de pengarna skulle de ändra om ett vitt vardagsrummet till det mer romantiska lantliga i rött&vitt. Där använde de sig mycket av textil, läs mer om hur du kan använda tyger under punkt två lite längre ner i inlägget.

Här kommer ett litet kollage följt av tips och detaljer som ger ditt hem den rätta mormorstilen! 
 
image102

1. Elegant uttryck. Lampa Grace i spetsmönstrat tryck på transparant plast. Finns som pendel (tre storlekar), ljuskrona (tre storlekar), bordslampa och golvlampa. Pris mellan 1 049 och 4 190 kronor på Scand. Designad av Louise Hederström. Design Online.

2. Skön läsfåtölj. Unna dig en skön lässtund i en bekväm fåtölj från EM. Fåtöljen Oxford är klädd i det snirkliga blomstermönstret Garden. Priset är inget för min plånka dock - 14.490 kronor. Därför är det nästan alltid bättre att secondhand fynda en fåtölj och sedan klä om den i ett eget handlat tyg! Personligt och billigt!

3. Blommigt skenLampan Rose från EM gör rummet extra somrigt och romantiskt.

4. Vackert skåp. Detaljerna är helt underbara på detta skåp från Indiska, priset är 1.995 kr.

5. Klassisk kudde. En vacker kudde pryder alltid sin plats. Kudden Tolie påminner mycket om klassiskt porslin.


6. Ljus i mörkret. Jaga bort höstmörkret med värmeljus. Balder Hage har riktigt söta och romantiska ljusstakar. De på bilden kommer dock från EM.

7. Somrig korg. Cremefärgad fyrkantig korg i canvas med dragsko och rostryck designad av AnnCatrin Rosenqvist. Korgen som kan tryckas ihop för en enklare förvaring har läderhandtag och plastad insida och passar bra som lövkorg eller varför inte till tvätten.


8. Förvara kakorna. Man vet aldrig när man får oväntat besök. Förvara eventuellt överblivna kakor i dessa blommiga burkar från Fridas Gård. Finns i tre storlekar och kostar mellan 35 och 55 kronor.

9. Extra mysigt. Meldal dagbädd stomme från IKEA, pris 895,00:- . Två funktioner i en: en soffa på dagen som blir en säng för natten.

10. Korg eller Låda. Utnyttja utrymmet under sängen med sänglådor.






Tips på hur man kan få möbler att se ut som gamla charmiga klenoder:

- Slit, nöt och härja
. Tänk efter. Vilka ytor slits naturligt? Nöt ner hörn och kanter. Gå loss med sandpapper, svinto, banka till jack med hammaren. Med en enmillimetersborr gör du små "maskhål" som finns i riktigt gamla trämöbler.
- Vax fuskar fram decennier. Nya slitytor blottar ljust, friskt trä. Gamla är mörka och lena. Det får du fram genom att använda mörkt möbelvax som du arbetar in med fin, fin stålull.
[Bildspel med fina saker
Källa: Aftonbladet.
 



image103
Swedish designer Martine Colliander site!
Besök också:
Ann Collander
Lustfyllt!
Fridas Gård




Eget ihopklistrat utdrag från EM skrivet av Lage Stone, författare och journalist

Linné och heminredning - hur går det ihop ?

I år firar hela Sverige 300-årsminnet av Carl von Linnés födelse, år 1707.


Under Linnés levnad började en svenskt luftig allmogestil prägla svenskarnas hem, för att kulminera med den mer eleganta gustavianska stilen under senare delen av 1700-talet initierad av Gustaf III. Det ljusa och vita kom in i inredningen liksom blommigt och slingrigt i mönstervärldens handtryckta tyger och tapeter.


Linné och heminredning - hur går det ihop ? Ja, varför inte, låt oss inspireras av hans växtliga värld. Blommor har ju alltid varit favoritmönster i våra hem. Så plocka fram botanikern i dig själv och gå på blomsterjakt. Låt oss titta litet på hur organiska föremål, former, färger och grönska kan överföras till våra hem. En blommig inredning kan göras både markant och enkel. Då räknas självklart det levande gröna och blommiga in i bilden.


Vad är mer romantiskt, lättskött och trevligt än en lång, rad med kraftfulla pelargoner i kruka, röda, rosa eller orange. Gör sovrummet till hemmets piggaste rum; somna och vakna i en somrig blomsteräng. Fräscha till genast nu med en blominfusion; ett blommigt överkast, mängder av blommönstrade kuddar, blanda friskt och en frodig bladgrönska i sovrumsfönstret. Du vet väl att växterna avger nyttig klorofyll? Vad kan vara bättre än att fylla hela sovrummet!



image104
[ Läs mer här: ViiVilla ]





Kika också in hos Spets och snor bloggen där Helena skriver om den romantiska, vita, lantliga inredningen.

Inred romantiskt

Romantiskt
Något gammalt, något nytt, något lånat? Den romantiska stilen är en inspirerande blandning av handplockat, vintage och nytt. Vitmålade möbler, blommönstrade tyger och mjuka pasteller öppnar för ljuset och skapar en somrig atmosfär året om.

image100

I Mio's katalog 2006 kunde man hitta den här bilden. Jag blev mycket inspirerad av den katalogen, riktig bra inredningstidning. Det fanns så många tips och fina bilder. Jag kunde inte lägga den ifrån mig!... Jag längtar så nu tills det kommer en ny. Ikea-katalogen är min bibel, skulle aldrig kunna tänka mig slänga någon av dessa kataloger...

Jag kan även tipsa om en bok Stilrent och romantiskt, jag har inte läst den, bara om den på internet. Den verkar bara himla mysig om jag får säga det... En bok att drömma sig bort med!

Veckans tema

image136


Jag vill ha snö, så jag kan göra snöänglar...

Äntligen fredag. Nu kan jag ägna en hel helg åt att blogga, hihi... Jag har ju inget speciellt bestämt, men jag kan inte sitta inne hela helgen fastän det hade varit härligt. Det blir kanske en julklappsrunda igen, men innan jag beger mig ut på en sådan måste jag skriva en lista för att bocka av - så rundan inte slutar med kassar med saker bara till mig...

Igår länkade jag till massvis av underbara bloggar, jag bara älskar att smyga runt på inredningsbloggar och inspireras. Så har du en inredningsblogg är du säkert länkad, om inte - hör av dig! :]

Vad skall Du hitta på för mysigt i helgen då?

Inspiration Från Koja till Slott

image99

Jag avslutar dagens bloggande med en bild från Från Koja till Slott. I bilden ser ni en snygg Photowall. Kommer fortsätta på det spåret imorgon, och visa lite mer fräsiga väggar :)
God natt allesammans!

Julklappstipsen bara rullar in...

Som Ni kanske misstänkte gjorde jag utmaningen för att få tips som man kan använda ;) Grymt bra tips blev det iallafall, och det var flera som hade sjal på listan. Hade aldrig tänkt på att köpa det, men sjal/halsduk är en himla bra julklapp! Och riktigt roligt att läsa allas rim :) Tack så mycket allihopa!
Bloggarna med sina bra tips på julklappar:
Cecilia  / Guldfest  /  FuckingFancy / Du ♥ Jag / Allt om Daisy / Cissan

Julklappshandel..

Nu är jag på väg in till stan för att köpa julegran.. Nej, men lite julklappar skall det allt bli.. Hoppas det var en bra utmaning jag koka ihop, redan fått svar - mycket roligt!

Jag önskar er alla en fortsatt bra dag!

Utmaning!

image97


Jag gillar att bli utmanad men tänkte vända på det och utmana själv den här gången. Hoppas ni tycker det var en kul idé. :)

Längtat hela veckan...

Nu är det dags att sätta sig framför tv-n! Roomservice!!

Kuddar i stora lass...

image93

Jag räknade mina kuddar på mitt rum förut. Summan blev nio stycken, fyra på sängen när den är bäddad och fem i soffan.. Jag skulle kunna ha ett riktigt stor kuddkrig nu.. Jag älskar kuddar och att köpa nya i olika former och matcha ihop.. Varför är det så kul med kuddar egentligen? Mysfaktorn blir hög antar jag...

Vardagsrum

image89

Vardagsrum. Som ni ser på väggen bakom soffan, en avsats, är trött idag kan inte förklara saker bra... Vad jag ville ha sagt är helt enkelt att det är himla fint med en sådan inbyggd hylla... Istället för att spika upp tavlor eller använda sig av tavelhyllor kan man enkelt ställa dom på en sådan här avsats. Jag skulle vilja ha en sådan över min säng! :)

Belysning Stella

image92

Prisbelönad inredning med Stella. Hörnlampan Stella som belönats med Utmärkt Svensk Form har i sin tur varit en del av en prisbelönt inredning i England. Bordet och stolarna på bilden har jag ingen aning om vart de kommer ifrån dock, skulle verkligen vilja veta var främst stolarna kan hittas. Inspirerande bild!

Roomservice: Hans & Emma Wiklund

Roomservice. Jag blir extremt inspirerad varje gång jag kollar på Roomservice. Jag hittade lite bilder på hur inredaren Lotta Bäcker fick ihop Hans och Emma Wiklunds hall. Mer förvaring blev det och bättre plats och allt kändes grymt mycket större efteråt. Jag är inte så för tapeten dock, jag har fortfarande inte mig vid bilderna ens, tycker det är lite too much. På bilderna ser ni också bokhyllan som Johnnie & Mattias byggde ihop. Snyggt och smart!

image86

a la Johnnie & Mattias...

image129

Bokhylla. En sådan här liten bokhylla måtte man väl ändå kunna banka ihop alldeles på egen hand a la Johnnie & Mattias. Jag gillar att ha saker som ingen annan har, så egentligen vet jag inte varför jag köper möbler från IKEA... Fast det är ju för att jag är en fattig student... Jag skulle verkligen vilja ha en egen verkstad - där jag kunde banka ihop sånna här hyllor alldeles själv! Undra bara vilket som är dyrast; att köpa färdiga bokhyllor, montera upp själv från IKEA eller bygga en egen...

I senaste Roomservice byggde Johnnie & Mattias en bokhylla. Jag skall försöka hitta bilder på den!

Tesil blomma - Audrey

image85
Tesil. Här hemma dricks det mycket te må jag lova. Mest är det mamma som köper och dricker... Senast köpte hon något speciellt te i Norrland... Så jag tror jag skall köpa te till mamma i julklapp, bland annat... Den här fick hon förra julen av hennes syster. Min moster är verkligen påhittig och visst är det den fräckaste tesilen du har sett! De säljs lite varstans nu för tiden. På Bluebox säljes dom i flera olika färgvarianter, för 150 kr styck.

Roy Lichtenstein tavlor

image85

image83

Liten fråga.
Nu behöver jag hjälp igen... Ni ser tavlorna på bilden, vart kan man hitta dessa? Jag finner bara liknande bilder på nätet, men jag vet inte vem som skissar dem eller något, jag är ganska så okunning jag vet... Men om du vet vad dessa motiv/tavlor kallas och var man kan köpa dem, hör av dig!

allposters.com
Tack för svaret rocketqueen!!

Väggdekoration

image84

Tavla. Tavlan Premiär till priset 1 495,00 kronor. Om jag hade haft pengar och plats hade jag köpt mig den här tavlan utan att tveka. Den här är liksom jag på något sätt, jag älskar havet och skärgården. Wow...


Väggdekoration


image82
Tavlor. IKEA har verkligen riktigt fina färdiginramade tavlor. Här ser ni några av mina favoriter.

Belysning

image81

Elkedjan. Ett litet kollage med några fräcka taklampor.
F.v.  Mysinge 1 495;- / Taklampa 1 455;- / Drops 685:-


Taklampa i tv-programmet Roomservice

image77

Jag lovade en annan bloggare att försöka ta reda på var lampan på bilden i inlägget [Studentlägenheten] kom ifrån. Jag har letat och bara hittat lampor som ungefär ser ut som den. Här är ännu en fräck lampa i den stilen. Den här lampan såg jag i programmet Roomservice!

Den här fina taklampan Versaille kommer från Rydéns (värde 3 525 kr).

Mönstertapet

image73

Mönstertapet. Inte riktigt min stil den här mönstertapeten, jag är lite mer för fondtapeter isåfall, inte ett helt rum... Man brukar se det ibland i Inredningsprogram på tv.n att de verkligen drar ut i svängarna, och visst blir det fint. Men fortfarande inte min stil, och man ska väl ändå inreda i sin stil. Precis som med kläder!

Fällan för getingar

image72

Getingfällan är designad i mjuka former och framtagen i terrakotta, rostfritt stål och glas. Finns i inredningbutiker, bl a Cervera och Duka i slutet av maj 07. Det finns väl inget som är mer irriterande än nyfikna o aggressiva getingar. De lyckas alltid komma och störa mitt i maten när man sitter ute i det fina vädret. Getingfällan fungerar som andra fällor gör, när getingen väl har åkt in, kommer den inte ut igen. Himla smart sak! Om den nu verkligen fungerar.

:gammalt inlägg

Roller Dekorativ

image63

Inlägget innan var om speciella tapeter, här är ett annat alternativ på hur du kan fixa en egen speciell vägg. Jag vet ej var jag hittat bilden dock, och inte heller vart man kan skaffa sådana hära rollers. Så tipsa gärna tillbaka till mig om vart man kan hitta dem...

Engelska tapetmagasinet

image71
Larsen är en av de nya stjärnorna inom tapeter med innovativa och nya mönster. Roliga och annorlunda pryder de sin plats i hemmet, från flock till abstrakta mönster.


Tapeter ligger verkligen i tiden just nu- gärna stormönstrad med blad-, träd- eller jugendmönster. Tapethysterin har kanske lugnat ner sig något nu de senaste halvåret men innan dess var iaf jag helt inne i tapeter. Jag sprang runt i olika butiker och letade efter den perfekta tapeten. Inne på Engelska tapetmagasinet, blev jag som ett litet barn i en godis affär... Jag bestämde mig aldrig för en tapet, utan gjorde istället Projekt 6. Det smarta med det projektet är att du kan byta ut tyget när du vill istället, mycket enklare än att behöva tapetsera om när man tröttnar på mönstret.

Så jag tipsar er om: Engelska tapetmagasinet, på Västra Hamngatan i Göteborg,
som säljer tapeter, tyger och färg.

Selected Inspiration

image70Selected Inspiration.

På paradgatan Avenyn i Göteborg hittar du denna lilla butik / showroom. Här brukar jag fönstershoppa, och ibland vågar jag mig in och kolla runt lite mer. Det finns så otroligt coola saker här inne, jag skulle vilja ha det mesta! Men det är lite för dyrt för min plånka... Deras otroliga oljelampor, wow säger jag bara.

Så jag tipsar er om: När ni går på Avenyn i Göteborg, besök denna butik och inspireras!


Fyndade Mongstad till halva priset...

Idag har jag som sagt varit på IKEA. Köpte mig äntligen spegeln jag har trånat efter i mer än ett år! Ni kommer heller inte tro era ögon när jag skriver att jag köpte den för halva priset... Tro det eller ej, men jag gjorde ett riktigt fynd när jag hittade en Mongstad spegel som var lite lagerskadad i "Fynd hörnan". Jag "tjänade" 400 kronor genom att gå in i den hörnan... Jag gillar läget!!

Såhär ser spegeln då ut.
Jag vet dock ännu inte vart jag skall ställa den, men det löser sig nog.
Nu har jag den äntligen!
image69

HomeStyling

image145
Styla ditt hem inför försäljning!

Homestyling, eller homestaging som det också kallas, är det senaste inom inredning och betyder kort och gott att man gör sitt hem mysigare och lättare att ta till sig för intresserade köpare. Vad det handlar om är alltså att du vid försäljning av din bostad antingen tar in en extern konsult, en "homestyler", som går igenom och fräschar upp på ett professionellt sätt, eller ger dig an jobbet själv. Allt för att kunna sälja huset eller lägenheten snabbt och självklart också till högsta möjliga pris.


image147
Styla ditt hem på egen hand! 
Nyckelordet vad gäller homestyling är enkelhet. Det ska kännas enkelt för en potentiell köpare att se sig själv bo i ditt hem. Inredningen ska därför vara ganska enkel, men det är ändå viktigt att den inte känns tråkig och opersonlig. Följ denna checklista som är tänkt att guida dig genom en lyckad homestyling.
.


image147

Hör följer länkar till företag som specialiserat sig på Homestyling.
Inne
Loft
StageHome
Twentyfourdesign
Mihome
Ljuva Rum & MIG Design
Andreea Inredning & Design



LYCKA TILL!

Jag är verkligen en stammis där...

God morgon på er alla!
Det blev inte mycket till bloggande igår, skall bättra mig... Var som sagt på IKEA tillsammans med killkompisen som skulle köpa ett klaffbord. Fick köpt det, och hittade även Mongstad spegeln för halva priset. Så det blir en tripp till IKEA idag igen! Tur att man inte bor som vissa - 30 mil från det huset...

Nu skall jag iväg och jobba lite och sedan är det skolan.
Ha det fint allihopa!

IKEA besök avslutar veckan...

God eftermiddag på er alla!
Vilken härlig söndag det blev, när jag loggade in på bloggen blev jag riktigt förvånad, jag har inte ens hunnit räkna alla kommentarer ännu! Tack så hemskt mycket för alla kommentarer och åsikter och tips! TACK! Tydligen är jag med på mest aktiva listan, har aldrig varit det. Kanske blir så när man sitter upp till sent på nätterna och bloggar, inte förstått mig på hur man hamnar där innan...

Nu hinner jag inte skriva mer, är nämligen på väg till IKEA!!
Woho, det tycker en person som jag som älskar inredning är riktigt roligt ;)
Blir mer bloggande ikväll!
Ta det lungt!

Belysning

image64
Mysig belysning i vintermörkret.

Jag avslutar bloggandet för idag. Nu är klockan två och jag borde sova för längesen. Hoppas alla har en bra helg! Godnatt alla bloggare!

Alvar Aalto

Iittalas.
Ni har säkert sett dessa klassiker förut. Men jag var bara tvungen att skriva ett litet inlägg om dessa vakra saker. Designen är odödlig helt enkelt. Det är också en bra sak att ge bort i present. Finns även billiga kopior, men det är inte lika roligt.. Ska vara äkta vara. Vasen kostar 899:- just nu på Inspiration.


Vaser från Hemtex

image59

Vaser. De här små vaserna köpte jag i vintras på Hemtex för halva priset.. Fast jag har bara framme de fyra sista (turkos, vit, brun, mörkbrun), för de är bara de som passar in i mitt rum. Jag var tvungen att köpa alla, eftersom man köpte dem 3 & 3, så jag fick mixa till dem.. Jag gillar dem iaf, passar bra på min bokhylla.

Ljusstakar från Hemtex

image58
Ljusstakar. Dessa ljusstakar köpte jag förra vintern på Hemtex. Kommer inte ihåg vad de kostade men de var inte så väldans dyra. Jag tror faktiskt de finns kvar i sortimentet. Jag gillar dem mycket, passar så himla bra i min bokhyllan. Kanske något man kan ge bort i julklapp, jag tror de finns i färgerna guld och rött med! Ja, vad vet jag... Jag vet att de verkligen suger åt sig damma, och de är inte roligt....

Och jag vet att det snart är läggdags...

Kylskåpskaraff

image57

Glaskaraff med nytt överdrag. Kylskåpskaraff, Eva Solo
Den klassiska kylskåpskaraffen från Eva Solo har nu uppdaterats med ett snyggt överdrag som inte bara är dekorativt utan även gör att drycken håller önskad temperatur. Överdraget är i materialet neopren som även finns i dykardräkter. Karaffen har fått namnet Kylskåpskaraff då den passar perfekt i kylskåpsdörren. Pris för karaff och överdrag hos Cervera: 429 kr.

Kan vara roligt att ge bort till någon. Det är ju en smart sak!

Böhmiskt glas i Prag

image56Vaser.
De här vaserna köpte jag i Prag åren 1999-2000. De var lite besväliga att ta med sig hem i väskan dock, men jag älskade dem från första stund. De suger åt sig damma dock... Och jag vet tyvärr inte vem som har gjort dem...

Böhmiskt glas räknas bland de finaste i världen - vilket avspeglar sig i och Prags överflöd av glasbutiker. Här finns allt från enkla vaser och skålar till sirliga kristallfigurer. Och det är billigt. Vill man ha en kristallservice lönar det sig att åka till Prag bara för det. Jag köpte massor av olika glas och kristaller!
Saknar Prag! Varit där 2 gånger, men det var länge sedan nu! Vill verkligen åka dit igen, gå på Karlsbron var verkligen en upplevelse! Mycket sevärdigheter! :)

Lördagsgodis

Nu sitter jag här med min godispåse framför datorn och gottar mig. Det fick bli en hemmakväll idag, eftersom det är Svenska Mästerskapen i simning nästa vecka, så det gäller att vila upp sig och äta gott då. Har en otrolig lust att försvinna ut i mörkret och gå en sväng, men jag orkar inte sätta på mig varma kläder. Jag kom hem för ett tag sen och jag tyckte bara luften ute var så himla härlig att andas in, kall och frisk!

Jaja, nu skall jag gå ner och dricka iskallt vatten istället, det får bli att jag går ett extra varv runt IKEA imorgon istället! Annars lägger sig la godispåsen runt höften ;)

Jag önskar er alla en bra kväll och en trevlig helg!

Vaser från IKEA

image55
Jag älskar vaser! Jag tycker om genomskinliga vaser också, eftersom man kan bygga upp med olika snäckor bland annat... På bilden ovan ser ni vaser som kommer från IKEA. Jag brukar inte köpa vaser där, har inte hittat några jag tycker om innan. Men dessa var lite speciella, och de färger jag gillar. Mina gamla vaser som är köpta i Prag är ganska så färgglada och passar inte in i mitt rum. Det är brunt, beige, vitt och guld som gäller!

Vaserna:
1. AVENY 59:-
2. FÄRM  19:-
3. FÄRM 59:-
4. AKTÖR 79:-
5. MUSTIG 29:-

BetongDesign hos Roomservice

image53
RoomService. Ni missade väl inte när Roomservice  var hemma hos Ebba von Sydow och gjorde om. De gjorde himla fräcka saker, betongborden o tv-bänken är helt i min smak! De är sådär stilrena, släta och otroligt cool!

Jag tycker det är riktigt fräsigt med betong. Jag skulle mer än gärna ha ett bord i betong eller kanske ett betonghandfat. Kolla in på Betong Design om du också gillar konceptet.

Inspirerande sovrum

Sängar. Jag vet inte var jag hittade bilderna nedan, kanske från Roomservice eller Homestyling's hemsida. Det finns så mycket olika sängar, jag kan inte bestämma mig för vilken jag skulle vilja ha. Och så är det med allt tyvärr, man vill ha det mesta, variera sig! Om man nu inte hittat det man letat efter... Är Du nöjd med ditt sovrum?


Clarion Hotell - Stockholm Skanstull

Hotell. Ännu ett hotell jag har bott på när jag har varit på tävlingar i Stockholm. Clarion är hotellet alla simmare pratar om, det ligger mindre än 100 meter från Eriksdalsbadet och därför väljer många klubbar att bo här. Första gången jag gick förbi hotellet var jag tvungen att smyga in för att kolla runt i lobbyn på dess fräcka design. Nu när jag har bott där ett antal gånger måste jag säga att det är helt klart värt pengarna...

Det finns inget att klaga på, Clarion har det. Frukosten är maffig, spat är riktigt grymt, rummen bekväma och finns internet. Ett av mina favorit hotell!
Betyg: S S S S S
image49
spa längst upp, riktigt härligt

Från Koja till Slott

image38

Från Koja till Slott. Bilden kommer från det programmet, jag har sökt på deras hemsida och lite överallt men jag hittar inte det jag söker.. Jag vill veta vad den vita lampan i taket kallas, vad den heter. Jag vet att i programmet byggde Jonny en alldeles själv med spotar, men det finns sådana i "verkligheten", jag vet bara inte var man kan hitta dem. Vet du något om dessa lampor?

Mongstad spegeln

image35IKEA.
Spegeln Mongstad kostade från början 995 kr men numera är priset 845kr. Därför tänker jag slå till nu! 

Har velat ha den här spegeln en längre tid, men inte haft pengarna eller någon plats att ställa den på. Jag fick sett att Therez hade köpt en och ställt i sin hall. Så stilrent, passade otroligt bra! Jag önskar bara att jag hade en sådan bra plats att ställa den på, spegeln är lite stor (mått: 190*94cm). Fast jag köper den och sedan har jag planerat att ha den i hallen i min framtida lägenhet. Jag gillar att tänka framåt!

Det som är bra med den här spegeln är att den kan hängas horisontellt eller vertikalt. Även monteringsbeslag medföljer vilket förhindrar spegeln att glida på golvet om man väljer att luta den mot väggen. Den väger dock 30 kilo och jag undrar hur skall få hem den... Men det löser sig!

Mine serien

image32

Kosta Boda. Mine serien. För evigheter sen vann jag det fina gröna glaset som är längst ner till höger på bilden. Nu funderar jag på att köpa något mer från Mine serien. Känns lite tråkigt med bara ett glas, fyra stycken skulle vara komplett! Visst är dessa glas fina?

Connect Hotel - Stockholmsmässan

Jag skapar en till Kategori, en personlig. Eftersom jag tävlar i simning på elitnivå blir det en hel del resande, och jag blir mycket inspirerad av de hotell jag besöker. Senast i raden var det nybyggda hotellet Connect Hotel i Stockholm. Jag kom hem ifrån Sthlm igår och på mobilkameran har jag ett antal bilder från lobbyn på hotellet. Som tur var hittade jag deras hemsida och bjuder därför på lite proffsigare bilder därifrån. Jag tyckte lamporna i receptionen var otroligt coola, borden kan vara från Mio [tidigare blogg] och koskinn mattan var snygg. Allting passa ihop bra och man trivdes jättebra!


Hotellet får dock inte högsta betyg av mig, men att se bilderna på var det fräscht & trevligt! En meny som inte var allt för dyr, härliga sängar, att man kunde låna böcker och tidningar var mycket positivt. Men... Inte tillräckligt med kanaler på tv.n, en svag frukost och detta gjorde att betyget sänktes rejält till en svag fyra.
Betyg: S S S S

image29
image26
image27image28
bilder: connect hotels

Ljuslykta Lotus.

image25

Ljuslykta Lotus. Jag köpte mig precis den ljusa o mörka lyktan, hade haft en turkosa sedan innan, men den kände sig en aning ensam. De kostar olika i varje affär och det skiljer på guld o silver i priserna. Jag föredrar guld kanterna mest, och hittade då dessa två ganska så billigt i en affär på Linnegatan.
Ljuslykta Lotus, 69;-

Deadgood hängare

image22Design. Vad som verkligen får mig att dregla är glossiga, coola, och "kreddiga" design tidningar. Jag låser in mig i mitt rum så att ingen kan komma åt mig o min tidning och vårat förhållande... Kan ägna flera dagar åt att bara titta på bilderna i tidningen. Att bara titta på bilderna är som vad jag kan tänka mig det är för en kille att titta på porr.

Dessa otroliga hängare kan finnas på Deadgood. Jag skulle ge allt för att få ha dom i min hall, tillsammans med min spegel som jag äntligen bestämt mig för att köpa. Wow, jag kan bara fantisera om hur bra mina jackor kommer att göra sig på hängarna. Men det är lite skrattretande, sådana här coola saker finner man verkligen inte på DesignTorget eller något ställe i stan, utan bara i cyberspace... Jag vågar inte beställa från internet, då man aldrig vet vad frakten kommer bli. Så dessa hängar får leva kvar i min fantasihall...
image24

Inredningsblogg

image1

Framtiden. Jag skall försöka visa upp lite bilder på hur jag har det hemma hos mig och min familj. Kommer bli spännande och se om man får några stammisar här på bloggen också. Kom gärna med tips på saker man kan göra om allting och lite till!

Välkommen till min inredningsblogg!

Välkommen!
Mitt namn är Elin och jag går fortfarande samhällslinjen i gymnasiet. 

Vad tycker jag om?
Jag som inredningstokig köper kanske minst tre stycken inredningsmagasin i månaden, besöker inredningsaffärer och alla fina inredningsbloggar frekvent! Det går inte en minut utan att jag analyser och försöker styla om mitt rum, gör upp ritningar till mitt framtida hus och tittar igenom bilder på hemsidor. Det är alltid lika roligt att läsa om hemma-hos-reportage med ritningar, gör det själv-idéer och härliga bilder med inspirerande inredningar. Jag tar ofta till mig råd och praktiska tips och bygger gärna saker själv. Kom gärna med tips på roliga projekt, det uppskattas!

Vad vill jag bli när jag blir stor?
Den frågan har jag ett svar på. Inriktningen är inredning. Jag hoppas på att bli inredningsstylist, sedan kanske så småningom läsa vidare till inredningsarkitekt och därifrån ta steget längre och koncentrera mig på att bli mäklare.

Vad skrivs det om på StylistBloggen?

På denna bloggen skriver jag om sådant som inspirerar eller berör mig främst inom inredning, design och arkitektur. Jag hoppas även att jag får plats med att visa upp egna fotografin i mitt galleri.

Maila mig gärna på [email protected]!
Skriv gärna i Gästboken!

RSS 2.0