ELLABELLA  HOMESTYLING VECKANS TEMA


Romantisk inredning

Hämta inspiration från mormors tid. För att verkligen komma igång med att inreda romantiskt behövs lite inspiration, därför har jag gjort ett litet kollage här nedanför. Att inreda med vita, slitna möbler och loppisfynd ger verkligen den rätta känslan av romantik och är mycket billigare än att köpa nya möbler. Färska blommor och pastellblommiga kuddar ger helt enkelt ett charmigt hem. Försöka att fynda på din egen vind eller någons äldre vind också. Om du inte hittar några fynd där finns det såklart fina möbler lite överallt. På Aftonbladet kan man läsa om hur några inredare fick 1 500 kronor och för de pengarna skulle de ändra om ett vitt vardagsrummet till det mer romantiska lantliga i rött&vitt. Där använde de sig mycket av textil, läs mer om hur du kan använda tyger under punkt två lite längre ner i inlägget.

Här kommer ett litet kollage följt av tips och detaljer som ger ditt hem den rätta mormorstilen! 
 
image102

1. Elegant uttryck. Lampa Grace i spetsmönstrat tryck på transparant plast. Finns som pendel (tre storlekar), ljuskrona (tre storlekar), bordslampa och golvlampa. Pris mellan 1 049 och 4 190 kronor på Scand. Designad av Louise Hederström. Design Online.

2. Skön läsfåtölj. Unna dig en skön lässtund i en bekväm fåtölj från EM. Fåtöljen Oxford är klädd i det snirkliga blomstermönstret Garden. Priset är inget för min plånka dock - 14.490 kronor. Därför är det nästan alltid bättre att secondhand fynda en fåtölj och sedan klä om den i ett eget handlat tyg! Personligt och billigt!

3. Blommigt skenLampan Rose från EM gör rummet extra somrigt och romantiskt.

4. Vackert skåp. Detaljerna är helt underbara på detta skåp från Indiska, priset är 1.995 kr.

5. Klassisk kudde. En vacker kudde pryder alltid sin plats. Kudden Tolie påminner mycket om klassiskt porslin.


6. Ljus i mörkret. Jaga bort höstmörkret med värmeljus. Balder Hage har riktigt söta och romantiska ljusstakar. De på bilden kommer dock från EM.

7. Somrig korg. Cremefärgad fyrkantig korg i canvas med dragsko och rostryck designad av AnnCatrin Rosenqvist. Korgen som kan tryckas ihop för en enklare förvaring har läderhandtag och plastad insida och passar bra som lövkorg eller varför inte till tvätten.


8. Förvara kakorna. Man vet aldrig när man får oväntat besök. Förvara eventuellt överblivna kakor i dessa blommiga burkar från Fridas Gård. Finns i tre storlekar och kostar mellan 35 och 55 kronor.

9. Extra mysigt. Meldal dagbädd stomme från IKEA, pris 895,00:- . Två funktioner i en: en soffa på dagen som blir en säng för natten.

10. Korg eller Låda. Utnyttja utrymmet under sängen med sänglådor.


Tips på hur man kan få möbler att se ut som gamla charmiga klenoder:

- Slit, nöt och härja
. Tänk efter. Vilka ytor slits naturligt? Nöt ner hörn och kanter. Gå loss med sandpapper, svinto, banka till jack med hammaren. Med en enmillimetersborr gör du små "maskhål" som finns i riktigt gamla trämöbler.
- Vax fuskar fram decennier. Nya slitytor blottar ljust, friskt trä. Gamla är mörka och lena. Det får du fram genom att använda mörkt möbelvax som du arbetar in med fin, fin stålull.
[Bildspel med fina saker
Källa: Aftonbladet.
 image103
Swedish designer Martine Colliander site!
Besök också:
Ann Collander
Lustfyllt!
Fridas Gård
Eget ihopklistrat utdrag från EM skrivet av Lage Stone, författare och journalist

Linné och heminredning - hur går det ihop ?

I år firar hela Sverige 300-årsminnet av Carl von Linnés födelse, år 1707.


Under Linnés levnad började en svenskt luftig allmogestil prägla svenskarnas hem, för att kulminera med den mer eleganta gustavianska stilen under senare delen av 1700-talet initierad av Gustaf III. Det ljusa och vita kom in i inredningen liksom blommigt och slingrigt i mönstervärldens handtryckta tyger och tapeter.


Linné och heminredning - hur går det ihop ? Ja, varför inte, låt oss inspireras av hans växtliga värld. Blommor har ju alltid varit favoritmönster i våra hem. Så plocka fram botanikern i dig själv och gå på blomsterjakt. Låt oss titta litet på hur organiska föremål, former, färger och grönska kan överföras till våra hem. En blommig inredning kan göras både markant och enkel. Då räknas självklart det levande gröna och blommiga in i bilden.


Vad är mer romantiskt, lättskött och trevligt än en lång, rad med kraftfulla pelargoner i kruka, röda, rosa eller orange. Gör sovrummet till hemmets piggaste rum; somna och vakna i en somrig blomsteräng. Fräscha till genast nu med en blominfusion; ett blommigt överkast, mängder av blommönstrade kuddar, blanda friskt och en frodig bladgrönska i sovrumsfönstret. Du vet väl att växterna avger nyttig klorofyll? Vad kan vara bättre än att fylla hela sovrummet!image104
[ Läs mer här: ViiVilla ]

Kika också in hos Spets och snor bloggen där Helena skriver om den romantiska, vita, lantliga inredningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0