ELLABELLA  HOMESTYLING VECKANS TEMA


HomeStyling

1. Städa, städa, städa!
 Trist? Japp, men ett skinande hem är ett skinande hem... Tyvärr finns det inga  genvägar heller. Men jag lovar, det är värt besväret.

 2. Belysning dag & kväll!
Det är lätt att glömma bort hur viktig belysningen är på kvällen.  Lägger Du ner lite jobb på att lysa upp mörka hörn blir Ditt hem så mycket  mysigare. Tänd alla lampor och se till att hela rummet är upplyst.
 Skenet från enbart  en takarmatur ger ofta ett tråkigt och obehagligt sken, mjuka  upp med smålampor  på bord, hyllor, fönsterbräde etc. Ställ några vackra  ljusstakar tillsammans och tänd  stearinljus. Har Du turen att ha en kakelugn eller  öppen spis ska Du givetvis göra  en brasa.

 3.Första intrycket
 Hallen är ett rum som ofta glöms bort och det är synd eftersom det är gästens eller  spekulantens allra första intryck av din bostad. Se därför till att städa bort allt i  hallen. Baxa undan alla jackor, skor, sportutrustningar, pappersinsamlingspåsar  och  så vidare. Du kan spara en snygg jacka och ett par schyssta skor. Om Du har  ömtåliga golv i bostaden får Du se till att mäklaren säger åt spekulanterna att ta av  sig skorna utanför lägenheten, det är inte kul om folk ska snubbla på en hög skor  det första de gör. Se gärna till att lägga en dörrmatta eller två utanför dörren som  alla kan ställa sina skor på. En levande växt i hallen på rätt ställe ger ett mycket  fräscht intryck.

 4. Personliga ägodelar
 De som kommer för att titta på Din bostad vill inte känna sig som inkräktare och  fort hasta genom rummen.Och det vill inte Du heller att de ska göra! Ta därför bort  fotografier och andra personliga saker som till exempel lapparna på kylen,  almanackor, sunkiga tandborstar och högen med räkningar...
 Man skulle kunna säga att alla spår av att det faktiskt pågår ett vardagsliv i hemmet  ska bort.

 5.Skapa ytor
 Genom att ta bort små pallar, korgar, tidningsställ, udda stolar och onödiga  småbord försvinner det plottriga intrycket från rummet. Detta är framförallt viktigt i  vardagsrummet där vi alla vill ha rymd. Spara hellre några få stora möbler än  många små, detta gäller rent generellt även prydnadssaker. Småtavlor utspridda på  väggarna ter sig ofta bättre om de samlas i grupp, det i sig är en svår konst om Du  är ovan, så ibland är det bäst att ta bort de helt och hållet.
 Försök slutligen skapa utrymme framför fönstren, folk går direkt dit för att se vad  det är för utsikt från bostaden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0